Logo sv.boatexistence.com

Hur skriver man en mordent?

Innehållsförteckning:

Hur skriver man en mordent?
Hur skriver man en mordent?

Video: Hur skriver man en mordent?

Video: Hur skriver man en mordent?
Video: Modern Talking - You're My Heart, You're My Soul '98 (Video - New Version) 2024, Maj
Anonim

Morden består av tre sedlar. Den nedre mordent börjar på rektor, sedan lappen nedan, sedan rektor igen. Den övre mordenten är av samma mönster, men med lappen ovanför rektorn.

Hur skrivs en mordent?

En mordent är ungefär som en superkort trill. En upper mordent, indikerad med en vanlig squiggle, betyder att du kommer att göra en snabb sväng mellan noten som skrivits och en övre not. Så om noten som skrivits är ett "C", kommer du att spela en övre mordent som "C-D-C" väldigt snabbt.

Hur skriver du trillor?

Triller i modern notation uttrycks vanligtvis med förkortningen "tr" ovanför en not på notstaven. Ofta följs förkortningen av en vågig linje som anger längden på trillen. Exempel på enkla triller. Exempel på triller följt av vågiga linjer.

Hur skriver man en sväng i musik?

I musiknotationen är svängsymbolen vänd upp och ner för att indikera att en sväng är inverterad, eller ibland kan den indikeras med en liten vertikal linje som skär genom svängsymbol.

Vilken ton trillar du till?

I standardnotation betyder en trill att du ska alternera den skrivna tonhöjden med tonen ett steg högre i tangenten. Så i D-dur skulle en drill på D gå till E naturligt, men i Bb-dur skulle en drill på D gå till Eb.

Rekommenderad: