Logo sv.boatexistence.com

Är glykogenfosforylas ett transferas?

Innehållsförteckning:

Är glykogenfosforylas ett transferas?
Är glykogenfosforylas ett transferas?

Video: Är glykogenfosforylas ett transferas?

Video: Är glykogenfosforylas ett transferas?
Video: Glycogen phosphorylase regulation 2024, Juli
Anonim

Två ytterligare enzymer, ett transferas och α-1, 6-glukosidas, omformar glykogen för fortsatt nedbrytning av fosforylaset (Figur 21.4). Transferaset flyttar ett block av tre glykosylrester från en yttre gren till den andra.

Är fosforylas ett transferas?

Fosforylas är ett enzym av exotyp som katalyserar in vivo fosforolys vid den icke-reducerande änden av glykosidkopplingen. Det är ett transferasenzym.

Är glykogenfosforylas ett förgrenande enzym?

Glykogenavgrenande enzymer assisterar fosforylas, det primära enzymet som är involverat i glykogennedbrytningen, i mobiliseringen av glykogenlager. Fosforylas kan bara klyva α-1, 4- glykosidbindning mellan intilliggande glukosmolekyler i glykogen men grenar finns också som α-1, 6 länkar.

Vilken typ av enzym är ett fosforylas?

Fosforylaser är en speciell grupp av glykosyltransferaser av icke-Leloir-typ som katalyserar fosforylysen av den glykosidiska bindningen vid den icke-reducerande änden och frigör en socker-1-fosfatrest.

Vilken typ av protein är glykogenfosforylas?

Glykogenfosforylasmonomeren är ett stort protein, sammansatt av 842 aminosyror med en massa på 97,434 kDa i muskelceller. Även om enzymet kan existera som en inaktiv monomer eller tetramer, är det biologiskt aktivt som en dimer av två identiska underenheter.

Rekommenderad: