Logo sv.boatexistence.com

Vad betyder fotnot?

Innehållsförteckning:

Vad betyder fotnot?
Vad betyder fotnot?

Video: Vad betyder fotnot?

Video: Vad betyder fotnot?
Video: Referenshantering i Word Oxford, aka Fotnoter 2024, Maj
Anonim

En anteckning är en textsträng placerad längst ner på en sida i en bok eller ett dokument eller i slutet av ett kapitel, volym eller hela texten. Anteckningen kan ge en författares kommentarer till huvudtexten eller citat från ett referensverk till stöd för texten.

Vad är ett exempel på en fotnot?

Fotnoter är anteckningar som placeras längst ner på en sida. De citerar referenser eller kommenterar en angiven del av texten ovanför den. Till exempel säg att du vill lägga till en intressant kommentar till en mening du har skrivit, men kommentaren är inte direkt relaterad till argumentet i ditt stycke.

Vilken är den bästa definitionen av fotnot?

En fotnot är en not längst ner på en sida i en bok som tillhandahåller mer detaljerad information om något som nämns på den sidanräknebart substantiv. Om du hänvisar till det du säger som en fotnot menar du att du lägger till en del information som är relaterad till det som just har nämnts.

Vad skriver jag i en fotnot?

[Informationen som ges i en fotnot inkluderar författaren, titeln, publiceringsorten, förlaget, publiceringsdatumet och den eller de sidor där citatet eller information finns.]

Vad indikerar fotnoten?

Fotnoter (ibland bara kallade 'noter') är vad de låter som en not (eller en referens till en informationskälla) som visas längst ned (nederst) på en sida. I ett fotnotsreferenssystem anger du en referens genom att: Placera ett litet nummer ovanför textraden direkt efter källmaterialet

Rekommenderad: