Logo sv.boatexistence.com

Vem kallas dilettant?

Innehållsförteckning:

Vem kallas dilettant?
Vem kallas dilettant?

Video: Vem kallas dilettant?

Video: Vem kallas dilettant?
Video: Gregory Chaitin: Complexity, Metabiology, Gödel, Cold Fusion 2024, Juli
Anonim

1: en person som har ett ytligt intresse för en konst eller en kunskapsgren: dabbler Mr. Carroll kritiserar ofta dilettanternas ytliga liv …

Är Dilettante ett franskt ord?

Även om dilettante kanske låter som ett fint franskt ord, använd det inte på din vän som tror att han kan spela gitarr efter flera korta lektioner. En dilettant är en amatör, ofta en som låtsas vara mycket kunnig. Betydelsen av dilettant har förändrats sedan det lånades från italienaren i mitten av 1700-talet.

Är Dilettante ett engelskt ord?

Betydelsen av dilettant på engelska

en person som är eller verkar vara intresserad av ett ämne, men vars förståelse av det inte är särskilt djup eller allvarlig: Han är lite av en dilettant när det gäller vin.

Vad är en Dilatont?

Inom partikelfysik är en dilaton en hypotetisk partikel. … Det är en partikel av ett skalärt fält Φ; ett skalärt fält som alltid kommer med gravitation.

Vem är en dilatant?

En dilatant är en icke-newtonsk vätska där skjuvviskositeten ökar med applicerad skjuvspänning. Detta beteende är bara en typ av avvikelse från Newtons lag och det styrs av sådana faktorer som partikelstorlek, form och fördelning.

Rekommenderad: