Logo sv.boatexistence.com

Är sträng iterabel i python?

Innehållsförteckning:

Är sträng iterabel i python?
Är sträng iterabel i python?

Video: Är sträng iterabel i python?

Video: Är sträng iterabel i python?
Video: any() in Python - Check If An Iterable Contains True 2024, Maj
Anonim

Definition: Ett iterabelt är vilket Python-objekt som helst som kan returnera sina medlemmar en i taget, vilket gör att det kan itereras över i en for-loop. Bekanta exempel på iterables inkluderar listor, tupler och strängar - vilken sådan sekvens som helst kan itereras över i en for-loop.

Är sträng en iterabel?

A String är en oföränderlig sekvens av byte. Strängar är iterable; iteration över en sträng ger var och en av dess 1-byte delsträngar i ordning.

Varför är sträng iterabel i Python?

Listnumren och strängnamnen är itererbara eftersom vi kan loopa över dem (med en for-loop i det här fallet). I den här artikeln ska vi se hur man kontrollerar om ett objekt är iterabelt i Python.

Vilka typer är itererbara i Python?

Exempel på iterables inkluderar alla sekvenstyper (som list, str, och tuple) och vissa icke-sekvenstyper som dict, filobjekt och objekt av alla klasser du definiera med en _iter_-metod eller med en _getitem_-metod som implementerar sekvenssemantik.

Är sträng en iterator i Python?

Python har flera inbyggda objekt som implementerar iteratorprotokollet. … I Python är en sträng en oföränderlig sekvens av tecken. Iter-funktionen returnerar en iterator på objektet. Vi kan också använda list- eller tuppelfunktionerna på iteratorer.

Rekommenderad: